و من اراد ان يقل نسيانه فليأكل كل يوم ثلث قطع زنجبيل مربى بالعسل و اكل الزبيب بالغداة على الريق يزيد قوة في الذهن.
كسى كه ميخواهد فراموشيش كم شود هر روز سه قطعه زنجبيل پرورده بعسل بخورد و خوردن كشمش صبح ناشتا
حافظه را تقويت ميكند.
وقتى ويتامين ث در بدن كمبود پيدا كرد رسوبات و مايعات بدن زياد مى شود. بقول قدما رطوبت در مزاج غلبه ميكند
اعصاب را سستى و ركود فرا ميگيرد قدرت مغز و حافظه كم مى شود.
براى كم كردن مايعات و سوزاندن رسوبات علاوه بر ويتامين ث بيشتر موادى لازم است كه اعصاب را تحريك كند و
حرارت بدن را زياد كند. زنجبيل پرورده بعسل اين خدمت را به بهترين وجه انجام ميدهد.
بقول قدما: زنجبيل گرم و خشك محرك، باد شكاف، و در مورد سوء هاضمه و امراض ريه و فالج مفيد است براى زكام
و قولنج و نفخ معده و تقويت حافظه نافع است.
كشمش در تحريك اعصاب و تقويت آنها و تحكيم عضلات بسيار مؤثر است. در كشمش آهك- منيزى- آهن- منگنز- پتاسيم
- كلر- اسيد فسفريك و مقدار زيادى قند ديده شده كه بيشتر آنها خوراك
مستقيم مغز و اعصاب محسوب مىشود. كشمش مزاج را لينت ميدهد و خون را صاف ميكند روح را نشاط ميدهد اعصاب را
بيدار ميكند و در عين حال آرامش مى بخشد.
طب الرضا عليه السلام / ص262-261