سه شنبه 3|12 |95
کرسی آزاد اندیشی با موضوع« استفاده از کالای داخلی آری یا خیر؟» در مرکز تخصصی فقه واصول فاطمه الزهرا (س) اردکان، با حضور «خانم نقیب» استاد حوزه و به عنوان استاد ارائه دهنده ، «خانم حسن پور» استاد حوزه و به عنوان استاد منتقد و «خانم مروتی» کارشناس و استاد داور، برگزار شد.
خانم نقیب دربیان ارائه موضوع تصریح کرد:طبق آیه 97 سوره نحل، همه ما انسان ها دنبال حیات طیبه هستیم، حیات طیبه در جامعه کنونی همان زندگی آرمانی هست و زندگی آرمانی در گرو جامعه ای خوب هست که افرادی توانمند داشته باشد.درجامعه ی خوب باید از تمام ظرفیت ها استفاده شودو نیروی کار بتواند نیاز های واقعی جامعه را تامین کند.
وی افزود: باید همبستگی در تولید ملی باشد تا بتوانیم به معنای واقعی اقتصاد مقاومتی دست پیدا کنیم .اقتصاد مقاومتی دو قسمت دارد؛ یک قسمت مربوط به مرد م وقسمتی دیگر مربوط به مسئولین است .
استاد ارائه دهنده، اظهار کرد: ما در جایگاه مردم و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، باید تمام همت خود را به کار بریم تا از تولیدات داخلی حمایت کنیم تا بتوانیم از تولید کننده حمایت کنیم و کشور را به وضعیت مطلوب رسانده و در نتیجه اقتصاد و امنیت خوبی داشته باشیم. همچنین با توجه به آیه 141 سوره نساءکه معروف به آیه نفی سبیل هست نباید دشمنان با تولید کالا هایشان بر ما مسلط شوند…. من المؤمنین فالله یحکم بینکم یوم القیامة ولن یجعل الله للکافرین علی المؤمنین… .
خانم حسن پور، در جایگاه استاد منتقد، بیان کرد: با توجه به این که ما دنبال حیات طیبه هستیم از مولفه های حیات طیبه، صرفه جویی در زندگی هست. آیات و روایات زیادی نیز در مورد صرفه جویی و اسراف نکردن وجود داردمانند آیه 141 سوره انعام ,31 اعراف ,26و 27 مائده و یا روایتی که امام علی (ع) می فرماید: اگر مالی را در غیر حقش استفاده کنیم، اسراف است و باتوجه به مضامین گفته شده، شاهد هستیم که مصرف بعضی از کالا های ایرانی به خاطر کیفیت بد، اسراف می شود.چرا که گاها مجبور می شویم به خاطر کیفیت پایین کالاها، هزینه های گزافی را پرداخت کنیم.
بزرگ نمایی نکردن در عیوب و کاستی های کالاهای ایرانی، ایجاد فرهنگ مبارزه با مصرف گرایی، دانستن این نکته که بعضی از عوامل نفوذی دشمن در تولیدات ما، باعث بی کیفیتی کالای ایرانی شده، تحریم بعضی از کالاهای خارجی که مشابه ایرانی با کیفیت دارد بر خود، بالا بردن تقوا و افزایش معنویت در خود و دیگران، از نتایج بیان شده دیدگاه موافق بود.
صرف کردن هزینه های گزاف به خاطر بی کیفیتی کالا های ایرانی، تقلب در ساخت بعضی از کالا ها،جواب گو نبودن تولید کنندگان هنگام خرابی کالا، وجود واسطه هایی که قیمیت کالاها را بالا برده و بیشتر از قیمت واقعی آن به مردم عرضه می کنند و جواب گو نبودن مسئولین و استفاده خود مسئولین از کالا های خارجی از مواردی بود که گروه مخالف ، در اثبات دیدگاه خود، به آن اشاره کرد.
در جمع بندی این دودیدگاه باید گفت: هر فرد ایرانی باید تمام همت خود را در جهت تقویت کالای ایرانی به کار بندد و سعی شود از تولید کنندگان داخلی، کالای با کیفیت مطالبه شود و نهی از منکر را فراموش نکرد و در حد ضروت از کالای خارجی استفاده کنیم.
گفتنی است؛ در پایان این کرسی از برترین های پژوهشی تقدیر به عمل آمد.