فانظر ما يوافقك و يوافق معدتك و يقوى عليه بدنك و يستمرئه من الطعام فقدره لنفسك و اجعله غذائك.
پس به بين چه چيز موافق حال تست و مناسب شكم تست و بدنت از آن نيرو ميگيرد و آن را خوش و گوارا
مىشناسد، اين چنين طعامى را براى خود اندازهگيرى كن و غذاى خود قرار بده.
پرفسور پير دلور استاد دانشكده ليون در كتاب خود (بهداشت براى همه) ميگويد غذاى هر فرد بايد متناسب
با وضع مزاج خود باشد.
خوراك بايد با احتياجات بدن تناسب داشته باشد لذا لازمست كه برنامه غذائى بر حسب سن، طرز زندگى،
شغل و حرفه شخص و فصل زمان تغيير يابد اگر جوان هستيد و مخصوصا هر گاه ورزش ميكنيد يا كار روزانه
شما عمل جوارح و عضلات است بغذاى بيشترى احتياج داريد و از نان گندم و جو و مواد قنددار مقدار زيادترى
مصرف كنيد زيرا آنها هستند كه فعاليت عضلات را زياد ميكنند.
بر عكس اگر كارتان حركت زياد نميخواهد يا نسبتا مسن شدهايد از مقدار غذا بكاهيد. براى اشخاص پير و
كسانى كه در مناطق گرمسير يا در فصل پرحرارت تابستان بسر ميبرند غذا كمتر لازم است و بايد از گوشت
و چربى كمتر مصرف كنند و بعكس از ترشيجات و سبزيها و ميوهجات زيادتر ميل نمايند.
در فصل زمستان و مناطق سردسير خوردن گوشت و چربى و تخم مرغ بيشتر لازم است علاوه آنكه در موقع
انتخاب غذا بايد حالت مزاجى و روحى و تغييرات ناگهانى آن را نيز در نظر گرفت.
طب الرضا عليه السلام / ترجمه امير صادقى، ص: 102
در ربيع الاول،اين ماه خجسته، نسيم سحري جان مايه عشق را به گستره خاكيان مي فرستد. جوانه هاي تبسم لب ها را شاداب از طراوت تغزلي ديگر كرده و همگي قدوم نوزادي را كه سبب آفرينش است تبريك مي گويند كه يا محمّد! به جمع خاكيان دوستدارت خوش آمدي!
حلول ماه ربیع الاول، ماه جشن و سرور اهل بيت(ع) مبارك باد.